ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

2310 546 996

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ VAPING

Μελέτες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μια νέα εξειδικευμένη μελέτη, η οποία συνέκρινε τις εκπομπές ατμών ηλεκτρονικού τσιγάρου και καπνού τσιγάρων, δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο παραγόμενος ατμός προκαλεί καρκίνο, ενώ το αντίθετο παρατηρήθηκε στα παράγωγα του τσιγάρου.

Η μελέτη που έγινε με βάση την μελέτη μετασχηματισμού κυττάρων Bhas 42, μία διαδικασία που μελετάει την καρκινογόνο δράση, διεξήχθη από την BioReliance της Αγγλίας, και δημοσιεύθηκε στην Environmental and Molecular Mutagenesis. Ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διαδικασία μελέτης Bhas 42, χρησιμοποιήθηκε για να συγκρίνει τις σχετικές βιολογικές επιδράσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων και συμβατικών τσιγάρων.
Οι μετρήσεις εκπομπών τσιγάρου ελήφθησαν από ένα τσιγάρο βασικού μεγέθους που περιείχε αμερικανικό αναμεμιγμένο καπνό με ένα φίλτρο οξικής κυτταρίνης με απόδοση πίσσας 9,4 mg. Για τη μέτρηση των εκπομπών ατμών, χρησιμοποιήθηκε ένα Vype ePen με κλειστού συστήματος, αποτελούμενο από επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ανταλλακτικό φυσίγγιο με περιεκτικότητα 18 mg/mL νικοτίνης. Τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτή τη μελέτη έδειξαν ότι ο καπνός του τσιγάρου έχει παραγόμενα που προάγουν τον καρκίνο, ενώ ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν φέρει κανένα ποσοστό κινδύνου μέσω των καυσίμων παραγωγών του, καθιστώντας το άκρως ασφαλέστερο.

"Βρετανικό Υπουργείο Υγείας: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 95% ασφαλέστερο από το κανονικό!"

Σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 95% λιγότερο επιβλαβές από τον καπνό και θα έπρεπε να προωθείται ως βοηθητικό εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος.
Το άτμισμα είναι ασφαλέστερο από το κάπνισμα και θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του παραδοσιακού τσιγάρου, υποστηρίζει το τμήμα Public Health England (PHE) του Βρετανικού Υπουργείου, στην πρώτη του επίσημη αναγνώριση ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο επιβλαβή για την υγεία από το κάπνισμα.

Ο PΗΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, με βάση τη μέχρι στιγμής καλύτερη «εκτίμηση» του θέματος, τo ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι περίπου 95% λιγότερο επιβλαβές από το συμβατικό και ότι θα μπορούσε να διανεμηθεί σαν ένα πιστοποιημένο φάρμακο, όντας μια εναλλακτική λύση των προϊόντων κατά του καπνίσματος, όπως είναι τα έμπλαστρα. Ακόμη, η παθητική εισπνοή από τη συσκευή είναι επίσης πολύ λιγότερο επιζήμια. Τονίζοντας παράλληλα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συμβάλλουν στην μείωση της βλάβης, ο PHE πιστεύει πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στη διακοπή του καπνίσματος.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όταν συγκρίνονται με το κάπνισμα, τα στοιχεία δείχνουν ότι επιφέρουν μόνο ένα μέρος της ζημιάς», τόνισε ο καθηγητής Kevin Fenton του τμήματος Public Health England του βρετανικού Υπουργείου, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Η Dame Sally Davies, διευθύντρια του Ιατρικού Τμήματος της Βρετανίας, δήλωσε: «Θέλω να δω αυτά τα προϊόντα να κυκλοφορούν στην αγορά ως συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αυτό θα διαβεβαίωνε, τους καταναλωτές που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα, για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων».
Κανένα ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει αδειοδοτηθεί, σε αντίθεση με άλλες θεραπείες αντικατάστασης της νικοτίνης, όπως τσίχλες, παστίλιες και επιθέματα. Πιλοτικά προγράμματα στο Leicester και το City του Λονδίνου επιτρέπουν σε ειδικούς για τη διακοπή του καπνίσματος, να προσφέρουν δωρεάν ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σε άλλες περιοχές, όμως, οι καπνιστές δε μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τσιγάρα με συνταγή γιατρού.
Η υπουργός δημόσιας υγείας της Αγγλίας, Jane Ellison, υπενθύμισε στους καπνιστές ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν, για να αποφύγουν να πέσουν θύματα του υπ' αριθμόν ένα δολοφόνου της χώρας, είναι να το σταματήσουν εντελώς.

«Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να βοηθήσουν τους ενήλικες να σταματήσουν το κάπνισμα, εξακολουθούμε να θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά από τους κινδύνους της νικοτίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε καταστήσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παράνομα σε άτομα κάτω των 18 ετών», πρόσθεσε η Υπουργός.

Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν το σύνολο των 2,6 εκατομμυρίων ενηλίκων στη Βρετανία που αυτή τη στιγμή πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι νυν ή πρώην καπνιστές συμβατικών τσιγάρων. Οι περισσότεροι μάλιστα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να τους βοηθήσει να σταματήσουν μόνιμα το κάπνισμα ή να τους αποτρέψει από το επιστρέψουν σε αυτό.
Ένα ακόμη σημαντικό πόρισμα της έρευνας είναι πως δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν μια πύλη εισόδου στο κάπνισμα, καθώς λιγότερο από το 1% των ενηλίκων ή νεαρών ατόμων που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, έγιναν τακτικοί καπνιστές! Τα ευρήματα της έρευνας αυτής που χρηματοδότησε το κράτος έρχονται σε αντίθεση με έκθεση που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2014 και η οποία ζητούσε αυστηρές ρυθμίσεις σε σχέση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μεταξύ των οποίων την απαγόρευση της χρήσης του σε εσωτερικούς χώρους και της πώλησής του σε ανηλίκους.

Το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 100.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στο  Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στην Αγγλία, όπου φαίνεται να υπάρχουν οκτώ εκατομμύρια καπνιστές. Αλλά τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το κάπνισμα είναι τώρα στο χαμηλότερο ποσοστό του από όταν και ξεκίνησε η καταγραφή, τη δεκαετία του 1940.

Πλεονεκτήματα Vaping

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παράγει άσχημες μυρωδιές.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το τσιγάρο μυρίζει πολύ άσχημα. Η άσχημη μυρωδιά του μένει σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή όπως ρούχα, μαλλιά, έπιπλα ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, πράγμα που απωθεί το περίγυρο να έρθει σε κοντινή επαφή με ένα καπνιστή. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αντίθετα δεν έχει αυτή την άσχημη μυρωδιά διότι δεν κάνει κάποια καύση, και εκπνέοντας αποβάλουμε ατμό ο οποίος διαχέεται σχεδόν αμέσως.

Το άτμισμα είναι πιο οικονομικο.

Αν ατμίζετε ήδη σίγουρα έχετε αντιληφθεί την οικονομική ελάφρυνση που σας προσφέρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αν γνωρίζετε κόσμο που ατμίζει σίγουρα έχετε ακούσει για αυτή. Στην αρχή το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου και τον παρελκόμενων του μπορεί να μοιάζει ακριβό αλλά τα μηνιαία έξοδα στη πορεία στοιχίζουν το μισό από ότι το κλασσικό τσιγάρο.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλέστερο για την υγεία.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας απελάσει από κινδύνους που έχουν να κάνουν με την υγεία και έρχονται αντιμέτωποι οι χρόνιοι καπνιστές όπως έμφραγμα, καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του λάρυγγα, και άλλες θανατηφόρες ασθένειες.

Με λιγα λογια...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παράγει άσχημες μυρωδιές. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το τσιγάρο μυρίζει πολύ άσχημα. Η άσχημη μυρωδιά του μένει σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή όπως ρούχα, μαλλιά, έπιπλα ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, πράγμα που απωθεί το περίγυρο να έρθει σε κοντινή επαφή με ένα καπνιστή. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αντίθετα δεν έχει αυτή την άσχημη μυρωδιά διότι δεν κάνει κάποια καύση, και εκπνέοντας αποβάλουμε ατμό ο οποίος διαχέεται σχεδόν αμέσως. Το άτμισμα είναι φθηνότερο. Αν ατμίζετε ήδη σίγουρα έχετε αντιληφθεί την οικονομική ελάφρυνση που σας προσφέρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αν γνωρίζετε κόσμο που ατμίζει σίγουρα έχετε ακούσει για αυτή. Στην αρχή το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου και τον παρελκόμενων του μπορεί να μοιάζει ακριβό αλλά τα μηνιαία έξοδα στη πορεία στοιχίζουν το μισό από ότι το κλασσικό τσιγάρο. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλέστερο για την υγεία. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας απελάσει από κινδύνους που έχουν να κάνουν με την υγεία και έρχονται αντιμέτωποι οι χρόνιοι καπνιστές όπως έμφραγμα, καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του λάρυγγα, και άλλες θανατηφόρες ασθένειες.