ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

2310 546 996

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Η νέα νομοθεσία περί TPD και οι αλλαγές στα προϊόντα ατμίσματος

Η νομοθεσία TPD (Tobacco Products Directive), είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προϊόντων καπνού, στην οποία από το 2014 εμπεριέχεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Με τις νέες αλλαγές από 20 Μαΐου αλλάζουν και οι προδιαγραφές των προϊόντων προς πώληση. Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία λοιπόν, τα προϊόντα των εταιριών που θα πωλούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω προδιαγραφές:

  • Τα υγρά αναπλήρωσης με περιεκτικότητα νικοτίνης θα πρέπει να πωλούνται σε φιαλίδια που δεν ξεπερνούν τα 10 ml.
  • Τα δοχεία των ατμοποιητών δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε χωρητικότητα την ποσότητα των 2 ml.
  • Η περιεκτικότητα των υγρών σε νικοτίνη δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 2% ή με απλά λόγια η ανώτατη περιεκτικότητα υγρών θα είναι 20 mg/ml.
  • Τα δοχεία των υγρών αναπλήρωσης και τα δοχεία υγρών που προορίζονται για DIY θα πρέπει να διαθέτουν προστατευτικά μέτρα για παιδιά και μέτρα κατά των διαρροών. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι τα φιαλίδια αναπλήρωσης θα πρέπει να έχουν δοσομετρητή με μήκος τουλάχιστον 1 εκατοστό και να μην ξεπερνά το όριο των 20 σταγόνων το λεπτό.
  • Κάθε συσκευασία, ακόμα και τα φιαλίδια των υγρών, θα πρέπει να φέρουν προειδοποιητικά μηνύματα για την περιεκτικότητα τους σε νικοτίνη.
  • Ακόμα,κάθε προϊόν θα πρέπει πριν την είσοδο του στην αγορά να έχει ελεγχθεί και καταχωρηθεί από το MHRA (The Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency), τον ευρωπαϊκό οργανισμό ρύθμισης φαρμακευτικών προϊόντων και προϊόντων υγείας.